Behandling af børn

Jeg anser akupunktur som en meget skånsom, sikker og effektiv måde at behandle børn på. Børns qi(energi) er meget dynamisk, og derved nem at påvirke. Der er ingen bivirkninger ved en akupunkturbehandling, ligesom den er mere skånsom for barnet end fx medicinsk behandling, som kan være ekstremt potent og med diverse bivirkninger. Jeg er på ingen måde imod medicinsk behandling eller indgreb, som kan være nødvendigt ved forskellige lidelser, men der hvor lidelsen ikke er livstruende, som fx ved fordøjelsesproblemer, hudlidelser, astma, mellemørebetændelse, allergi, etc, kunne en mere skånsom og neutral tilgang være hensigtsmæssig.

 

Jeg har tilegnet mig stor viden indenfor børns fysiologi og det at behandle børn gennem min profession som sygeplejerske. Jeg har igennem mange år arbejdet med neonatologi og intensivt syge børn og spædbørn på Skejby Sygehus. Denne viden er uundværlig for mig i det daglige, når jeg tilser babyer og børn her i min klinik.

 

Behandling af børn og især spædbørn forholder sig meget anderledes end behandling af voksne klienter. Efter den indledende samtale ligger barnet på briksen, så det bliver muligt for mig at observere barnet lidt nærmere. Ved babyer og småbørn benytter jeg ofte meridianmassage og akupressur, altså at trykke på udvalgte punkter med min finger. Ellers har jeg mulighed for at benytte en laser eller cupper, som er fuldstændig smertefrie behandlinger (de går ligeledes ind og stimulere bestemte punkter). Til behandling af babyer benytter jeg kun 1-4 nåle pr behandling, som tages ud igen efter blot få sek. Småbørn og babyer skal ikke ligge med nålene i kroppen, da deres energibaner er meget mere dynamiske og nemmere at påvirke end hos voksne.
Ubalancerne hos babyer og småbørn er typisk hurtigere og nemmere at rette op på, da det endnu ikke er blevet til en kronisk tilstand, og dermed ikke så dybtliggende. Et typisk behandlingsforløb for spædbørn er behandling en gang ugentligt, mellem 2-10 gange, alt efter lidelsens karakter.
Udover behandlingerne her kan det være nødvendigt at kigge nærmere på barnets kost. Ligesom ‘selv’ behandling kan være aktuelt.
Her i klinikken har jeg erfaring med følgende problematikker: Kolik, dårlig fordøjelse, forstoppelse/diarre, uro, søvnproblemer, smerter, mellemørebetændelse, barnet der ofte er syg, allergi, astma/vejrtrækningsproblemer, udslæt.
BØRN I ALLE ALDRE er velkomne i min klinik, den yngste jeg har tilset har blot været en uge gammel. Jeg gør hvad jeg kan for at vinde barnets tillid, da især barnet ml 1-5 år kan være meget skeptisk overfor uvante situationer. Nogen børn bløder hurtigt op, mens andre skal bruge flere behandlinger før de bliver trygge. Det er det finurlige og fantastiske ved at arbejde med børn.

✭✭✭✭✭

Småbørnsforældre, SE HER! Min datter på snart 1 år har gennem længere tid døjet med forkølelse og hoste som har givet en meget afbrudt søvn. Allerede første nat efter behandlingen var der mærkbar ændring. Hun sover nu igennem både om natten og til eftermiddagsluren. Forkølelsen forsvandt i løbet af få dage, det samme gjorde hosten. Wupti, jeg fik ovenikøbet en glad pige fyldt med energi. Og i bonus har vi ikke benyttet astmasprayen.

– Line

✭✭✭✭✭

Vores datter på 13 mdr. havde endnu ikke prøvet at sove igennem. Vi har hele tiden undskyldt det med at det ville komme med tiden. Men efter 13 mdr. var vi ved at være desperate efter at få noget sammenhængende søvn! Alternative behandlinger er der nok af, men hvad tror man på, og hvor starter man?! Vi havde heldigvis hørt godt om Dahl Akupunktur og valgte derfor at starte der. Efter to behandlinger og nogle hjemmeøvelser har vi nu oplevet at vores datter har sovet 9 timer i streg!

– Maria

✭✭✭✭✭

Vores lille datter på 5 uger har døjet med forstoppelse efter vi er opstartet modermælkserstatning. Hun har haft mange mavesmerter og været utrøstelig. Allerede efter en behandling hos Joan kunne vi mærke en stor forskel på vores pige. Hun var tilpas og græd ikke mere pga. maven, og så kom der endelig gang i fordøjelsessystemet. En stor tak til Joan for at være imødekommende, lyttende og nærværende – hun får vores varmeste anbefalinger

– Mirela

Behandling af børn med akupunktur hos Dahl Akupunktur Hobro