Behandling af børn

Jeg anser akupunktur som en meget skånsom, sikker og effektiv måde at behandle børn på. Børns qi(energi) er meget dynamisk, og derved nem at påvirke. Der er ingen bivirkninger ved en akupunkturbehandling, ligesom den er mere skånsom for barnet end fx medicinsk behandling, som kan være ekstremt potent og med diverse bivirkninger. Jeg er på ingen måde imod medicinsk behandling eller indgreb, som kan være nødvendigt ved forskellige lidelser, men der hvor lidelsen ikke er livstruende, som fx ved fordøjelsesproblemer, hudlidelser, astma, mellemørebetændelse, allergi, etc, kunne en mere skånsom og neutral tilgang være hensigtsmæssig.

 

Jeg har tilegnet mig stor viden indenfor børns fysiologi og det at behandle børn gennem min profession som sygeplejerske. Jeg har igennem mange år arbejdet med neonatologi og intensivt syge børn og spædbørn på Skejby Sygehus. Denne viden er uundværlig for mig i det daglige, når jeg tilser børn her i min klinik.

 

Behandling af børn og især spædbørn forholder sig meget anderledes end behandling af voksne klienter. Efter den indledende samtale ligger barnet på briksen, så det bliver muligt for mig at observere barnet lidt nærmere. Ved babyer og småbørn benytter jeg ofte meridianmassage og akupressur, altså at trykke på udvalgte punkter med min finger. Ellers har jeg mulighed for at benytte en laser eller cupper, som er fuldstændig smertefrie behandlinger (de går ligeledes ind og stimulere bestemte punkter). Til behandling af babyer benytter jeg kun 1-4 nåle pr behandling, som tages ud igen efter blot få sek. Småbørn og babyer skal ikke ligge med nålene i kroppen, da deres energibaner er meget mere dynamiske og nemmere at påvirke end hos voksne.
Ubalancerne hos babyer og småbørn er typisk hurtigere og nemmere at rette op på, da det endnu ikke er blevet til en kronisk tilstand, og dermed ikke så dybtliggende. Et typisk behandlingsforløb for spædbørn er behandling en gang ugentligt, mellem 2-10 gange, alt efter lidelsens karakter.
Udover behandlingerne her kan det være nødvendigt at kigge nærmere på barnets kost. Ligesom ‘selv’ behandling kan være aktuelt.
Her i klinikken har jeg erfaring med følgende problematikker: Kolik, fordøjelsesproblemer, forstoppelse, vådliggerproblematik, søvnproblemer, smerter, eksem.

SHONISHIN - Japansk børnebehandling

Shonishin er en behandlingsmetode der bruges til babyer og mindre børn. Den stammer fra Japan og er brugt i mere end 250 år. Metoden er non-invasiv, dvs der bruges ikke nåle. Istedet bruges forskellige redskaber og teknikker, der hverken er ubehagelige eller gør ondt på barnet. Denne specielle teknik er fundet yderst effektiv til at behandle mange forskellige lidelser hos spædbørn og børn op til fem år. Ældre børn diagnosticeres og behandles stadig udfra klassisk kinesisk medicin, som er den grundlæggende tankegang her i klinikken.
Shonishin har bl.a. sin styrke ift vejrtrækningsproblemer, udslæt, eksem, barnet der ofte er syg, allergi symptomer, øreinfektioner, dårlig fordøjelse, forstoppelse, diarre, svag konstitution, spædbarnet med utilstrækkelig vægtøgning, irritabilitet, utålmodighed, hyperaktivitet, overdreven gråd om natten hos spædbørn og adfærdsmæssige problemer.