Fertilitet og akupunktur

‘Jorden skal være frugtbar for at frøene kan gro, ligeledes skal kroppen være i balance for at reproducere sig selv’.

Akupunktur går ind og stimulerer kroppen til at genoprette balancen, så chancerne for at opnå graviditet øges. Akupunkturen vil derfor have gavnlig virkning uanset om I ønsker at opnå graviditet på den naturlige måde, eller ønsker et effektivt supplement til jeres behandlingsforløb på en fertilitetsklinik.

Hvilken virkning kan du opnå med akupunktur?

  • blodcirkulationen i din livmoder forøges
  • kvaliteten af dine æg samt livmoderslimhinden styrkes
  • bivirkningerne fra hormonbehandlingen mindskes
  • risikoen for abort mindskes
  • dit immunforsvar styrkes
  • din krop og psyke afstresses og afspændes
  • din graviditetschance øges!

Ufrivillig barnløshed er desværre blevet et tiltagende problem. Årsagen til manglende graviditet kan ligge hos kvinden eller manden eller hos begge parter samtidig. Flere par oplever desuden at der ikke kan påvises nogen egentlig vestlig medicinsk årsag.

Hos kvinden kan manglende graviditet have flere årsager, fx. hormonelle forstyrrelser som PCO, endometriose og uregelmæssige menstruationer. Der kan være skader på æggelederne, kvinden kan have en stresset livsstil eller høj alder. Den bedste kvindelige fertile alder er ml. 21-35 år, faktisk falder kvindens fertile vindue markant efter de 35 år.
Findes årsagen til ufrivillig barnløshed hos manden skyldes det sædkvaliteten, som kan være nedsat af forskellige årsager. Der findes intet medicin der kan forbedre sædkvaliteten, hvorfor den eneste mulighed for at opnå graviditet for parret er at behandle kvinden med fertilitetsbehandling. Dog ved man at livsstil har indflydelse på mandens sædkvalitet, derfor bør rygning, alkohol, usund kost og overvægt undgåes.

Et behandlingsforløb her i klinikken er altid individuelt. Det handler om at tilrettelægge forløbet udfra den enkeltes situation og historik.
Generelt anbefaler jeg at kvinden får 4-6 akupunkturbehandlinger i forbindelse med nedregulering og hormonstimulering. Der kan være individuelle forhold der gør, at jeg vil anbefale opstart med akupunktur et par mdr før et nyt IVF forsøg, fx din alder, flere mislykkedes IVF forsøg eller ved gynækologiske problemer.
Ved nedsat sædkvalitet bør forløbet startes et par mdr før aflevering af sæd til IUI, IVF eller ISCI.

Akupunktur vinder stadig større indpas i den medicinske verden hvorfor flere fertilitetsklinikker enten anvender eller anbefaler akupunktur samtidig med den gængse behandling som IUI, IVF eller ISCI. En metaanalyse viser faktisk at akupunktur givet samtidig med reagensglasbehandling øger graviditetschancen med omkring 30%!

Kontakt mig endelig hvis du er blevet nysgerrig på om akupunktur kan hjælpe jer.

✭✭✭✭✭

Joan er en fantastisk behandler. Man føler sig tryg i hendes kompetente hænder. Joan har været med til at skabe ro i min krop og mit sind under opslidende IVF behandling, som derfor lykkedes og endte med vores datter. Jeg vil til enhver tid anbefale Joan til alle!

– Bettina

✭✭✭✭✭

Jeg får altid en super kompetent, professionel og omsorgsfuld behandling hos Dahl Akupunktur…

– Lotte

✭✭✭✭✭

Joan er utrolig dygtig og virkelig nærværende- går ved Joan ugentligt. Joan kan bestemt anbefales!

– Tilde

Fertilitet dahl akupunktur hobro 3
Fertilitet dahl akupunktur hobro 2
Fertilitet dahl akupunktur hobro 1